MAGAZIN

Scările din Parcul „Valea Morilor” vor fi reconstruite

Distribuiți acest articol!

Primăria Sectorului 1 al municipiului Bucureşti va oferi Chişinăului un grant în valoare de circa un milion de euro pentru reparaţia scării din granit din Parcul Valea Morilor.

La 18 decembrie 2017, Consiliul local Sectorul I Bucureşti a decis finanţarea proiectului „Reconstrucţia Scării de granit din municipiul Chişinău, Republica Moldova, parte a proiectului Reconstrucţia lacului de acumulare „Valea Morilor”, tranşa a IV-a”. Finanţarea lucrărilor de reconstrucţie a scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor” are loc în baza Înţelegerii de cooperare încheiată între Sectorul I al municipiului Bucureşti, România şi Pretura sectorului Centru al municipiului Chişinău.

Potrivit acordului de grant, Primăria Chișinău își va asuma cheltuielile în proporție de 5% din valoarea proiectului care constituie aproape 946 de mii de lei, la care se adaugă cheltuieli de proiectare, asistență tehnică, lucrări de efectuare a expertizei documentației, și supravegherea tehnică.

Proiectul include lucrări de construcție a scărilor care vor fi iluminate, iar teritoriul adiacent va fi amenajat.

“Preconizăm să scoatem scările din granit, să le şlefuim, să le restaurăm, ulterior să le instalăm la loc, iar în acele locuri unde plăcile de granit lipsesc vom cumpăra material adiţional“, a declarat pretorul interimar al sectorului Centru, Pavel Rusu.

Lucrările vor fi executate în perioada februarie 2018 – martie 2019, iar valoare finanțării pentru acest proiect este de aproape 19 milioane de lei.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button