MAGAZIN

Scenariu apocaliptic marca Dodon: Europa de Vest caută metode de a provoca Rusia

Distribuiți acest articol!

Igor Dodon consideră că ţările din Europa de Vest vor căuta în continuare metode prin care vor provoca Federaţia Rusă, scrie adevărul.ro. Unul din aceste scenarii este legat de unioniști. După părerea lui Dodon, cea mai mică scânteie de destabilizare a situaţiei de către unionişti ar putea duce chiar la un război în regiune.

Consider că, în prezent, trecem printr-o perioadă dificilă. A apărut un risc nou şi foarte sensibil pentru această regiune, în special, pentru Republica Moldova. Confruntarea dintre Vest şi Est, care s-a declanşat acum câţiva ani, a intrat, în ultimele luni, într-o fază foarte acută şi constituie un mare pericol pentru noi. Acum, stăm ca pe un butoi cu pulbere”, a declarat Igor Dodon într-o emisiune la NTV-Moldova, afiliat partidului socialiștilor.

Dodon susţine că „suntem conştienţi că Occidentul caută cum să agreseze Rusia, cum s-o mai provoace pentru a o implica în conflicte regionale”.

„Şi, spre regret, regiunea noastră se află în primele rânduri ale unei eventuale destabilizări. Acest lucru înseamnă că o mică scânteie de destabilizare aici, legată de unionişti, spre exemplu, sau de Transnistria, ar putea conduce la o fază fierbinte, sau chiar la război”, a afirmat Dodon.

Potrivit lui, anume din acest motiv „cei care la momentul de faţă, controlează Guvernul şi Parlamentul, expulzează diplomaţi ruşi şi cochetează cu SUA, o fac sau pentru a fi pe placul cuiva de dincolo de graniţe sau din lipsă de teren pentru manevră, dar o fac evident nu în interesul ţării noastre”.

„Dar dacă acestora le-a fost pus drept scop declanşarea unui război aici pentru a aduce în această regiune şi alte forţe?”, a subliniat Dodon.

Dodon a spus că cel mai mult îl îngrijorează „încercările de a ne face parte a planului geopolitic de destabilizare a situaţiei în jurul Rusiei”.  „Dacă vom fi priviţi în calitate de carne de tun şi actuala guvernare a Moldovei va fi dispusă, având anumite garanţii, de a accepta acest rol, care va fi ieşirea din situaţie? Noi, cetăţenii de rând, nu trebuie să permitem evenimentelor să evolueze în acest fel. Noi nu trebuie să admitem să fim puşi pe tigaie pentru că aceasta, chipurile, ar fi în interesul cuiva”, a explicat Igor Dodon.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button