Actualități

Secția de Cardiologie a Institutului Mamei și Copilului, renovată cu suportul României

Distribuiți acest articol!

O nouă secție a Institutului Mamei și Copilului, renovată cu suportul Guvernului României, a fost inaugurată astăzi. Este vorba despre Secția de Cardiologie a spitalului, unde se tratează anual 700 de copii. Tot aici sunt soluționate cele mai complicate cazuri de patologie cardiovasculară.

Pentru repararea acestei secții, statul român a alocat circa 2,3 milioane de lei moldovenești. Cu jumătate de milion din acești bani a fost procurat mobilier.

Secția de Cardiologie de la Institutul Mamei și Copilului funcționează de 15 ani și are o capacitate de 25 de locuri.

Un astel de suport, pe care l-am primit din partea Guvernului României, este foarte important pentru noi, pentru că de fiecare dată avem mari probleme cu identificarea priorităților, acestea fiind foarte multe. Nevoile în sistemul de sănătate sunt foarte mari. Nu avem acum capacitatea de a asigura toate nevoile și astfel ne vin în ajutor partenerii noștri sociali, cum ar fi Guvernul României“, a declarat pentru 10TV ministrul Sănătății, Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Stela Grigoraș.

Amintim că mai multe secții ale Institutului Mamei și Copilului au fost renovate din banii oferiți de statul român. Guvernul României a acordat Republicii Moldova o asistență financiară nerambursabilă, în valoare de 2,5 milioane de euro pentru renovarea şi dotarea cu mobilier a mai multor secții și spații de la Institutul Mamei și Copilului.

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button