Actualități

Ședință cu ușile închise între CEC și Ministerul de Externe

Distribuiți acest articol!

Ședința la care reprezentanții Comisiei Electoarele Centrale (CEC) și cei ai Ministerului Afacerilor Externe (MAEIE) se consultă pe subiectul privind numărul secțiilor de vot deschise peste hotare la alegerile parlamentare anticipate din iulie are loc cu ușile închise.

Nu se cunoaște dacă ședința are loc în format online sau offline , nu se știe nici locația unde se desfășoară întrunirea. Asta chiar dacă, după decizia Curții de Apel Chișinău care a obligat CEC-ul să-și revizuiască hotărârea privind secțiile de vot, ședința a fost una publică.

Amintim că Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a menținut hotărârea Curții de Apel Chișinău privind numărul secțiilor de vot deschise în afara țării la alegerile parlamentare anticipate.

CEC a fost obligat să-și revizuiască hotărârea prin care a decis să deschidă doar 146 de secții de votare în străinătate, deși Ministerul de Externe a propus 191.

Avocatul Poporului salută CSJ prin care a fost menținută hotărârea Curții de Apel Chișinău privind numărul secțiilor de vot deschise în afara țării la alegerile parlamentare anticipate.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button