Actualități

Ședința în dosarul „alegerilor din Chișinău” la Curtea de Apel, întreruptă

Distribuiți acest articol!

UPDATE 17:55 // Instanța s-a retras în camera de deliberare

UPDATE 17:00 // Reprezentantul Consiliului Electoral de Circumscripție, prezent la ședința de judecată, le cere judecătorilor de la Curtea de Apel, confirmarea legalității alegerilor locale și validarea mandatul primarului ales Andrei Năstase.

UPDATE 16:56 // Primul complet de judecată condusă de Vladislav Clima a revenit

UPDATE 16:40 // Cererea de recuzare a lui Andrei Năstase a fost respinsă

UPDATE 16:26 // Instanța s-a retras în camera de examinare a cererii de judecare a primului complet de judecată.

UPDATE 16:10 // Recuzarea depusa de avocatul lui Năstase a fost admisă, astfel ca cei trei judecători au fost înlocuiți. Noul complet de judecată este condus de Ion Muruianu.

UPDATE 15:55 // Au fost schimbați membrii completului de magistrați și nu a fost admisă cererea de recuzare cerută de către avocatul lui Andrei Năstase, Dumitru Pavel.

Ședința de judecată în legătură cu hotărârea de invalidare a alegerilor locale noi a fost întreruptă pentru că avocatul lui Andrei Nastase, Dumitru Pavel, a cerut recuzarea completului de Judecată.

Aceasta după ce primarul ales Andrei Năstase a solicitat completului de magistrați în frunte cu Vladislav Clima să justifice de ce au admis apelurile unor persoane care nu au fost participanți în procesul de la Judecătoria Chișinău.

În pauză, liderul PPDA Andrei Năstase a făcut declarații de presă, în care anunță că au fost depuse mai multe apeluri din partea consiliului, socialiștilor și de persoane fizice.

Năstase a declarat că se încearcă a manipula opinia publică și vrea prezența presei la toate procesele de judecată care au loc.

Liderul PPDA a anunțat că protestul de astăzi este în vigoare, iar duminică 24 iunie, la ora 14, va avea loc un miting în Piața Marii Adunări Naționale.

Reamintim că, Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău în seara zilei de 19 iunie. În decizia motivată a hotărârii se menționează că atât Andrei Năstase, cât și contracandidatul său, Ion Ceban, au făcut agitație electorală în ziua alegerilor, acțiune inadmisibilă potrivit Codului Electoral. Ambii candidați, prin intermediul live-urilor pe rețelele de socializare au îndemnat alegătorii să iasă la vot. Chiar dacă nu au menționat cu cine anume să voteze, instanța a decis că aceste acțiuni au avut un impact semnificativ asupra opțiunii alegătorului.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button