MAGAZIN

Șef de la Fisc, trimis în judecată

Distribuiți acest articol!

Fostul şef-adjunct al Inspectoratului Fiscal Briceni a fost trimis în judecată. Acesta este învinuit de abuz de putere prin punerea în aplicare a unei scheme de deturnare a banilor publici sub pretextul restituirii TVA anumitor persoane juridice, transmite IPN.

Procurorii au constatat că inculpatul a întocmit și a determinat alți angajați din subordine să dispună restituirea TVA din buget, în sumă de peste 510 mii de lei companiei Labean Prime – fondată și condusă de persoane apropiate inculpatului. Temei pentru restituirea TVA au servit pretinsele acte de control ale Fisc-ului, în care au fost incluse date false.

Astfel, în mod ilegal, suma de bani din bugetul de stat a fost transferată firmei în cauză. Banii au fost însă la timp blocați pe contul persoanei juridice, astfel că autorii infracțiunii nu i-au putut utiliza.

Dacă va fi găsit vinovat, fostul șef de la Fisc riscă închisoare până la 3 ani sau amendă în mărime de la 32,5 mii până la 57,5 mii de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe o perioada de până la 5 ani.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button