10TVActualități

Șef din cadrul MAI, reținut de către SIS

Distribuiți acest articol!

Un șef din MAI, a fost reținut de către SIS, acesta ar fi vândut unei grupări echipament care este utilizat pentru furtul mașinilor de lux. Șase membri ai grupării specializate în trafic de arme au fost reținuți. Operațiunea a fost gestionată de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) de comun cu Procuratura Chișinău, în cooperare cu Serviciului protecție internă și anticorupție. De asemenea, a fost reținut și un angajat al Ministerului de Interne, care ocupa o funcție de conducere.

SIS anunță, într-un comunicat de presă,că un cetățean al Republicii Moldova a procurat de la un polițist tehnică specială, destinată deblocării ușilor autovehiculelor și pornirii motorului, cu scopul sustragerii și comercializării automobilelor de lux atât din țară, cât și de peste hotare.

Angajatul Ministerului de Interne, care ocupa o funcție de conducere, a fost reținut în momentul comercializării dispozitivului contra sumei de circa 18 000 EUR.

Totodată, pe parcursul documentării procesual-penale, au fost realizate achiziții de control a mai multor arme, care s-au dovedit a fi complet funcționale. La fel, a fost demonstrată eficacitatea dispozitivului, fiind deschise și pornite 4 mașini de lux, a căror fabricare datează începând cu 2017.

În cadrul perchezițiilor, au fost identificate și ridicate bunuri și materiale cu potențial probatoriu, precum și tehnică specială de deschidere și pornire a autoturismelor.

Cele 6 persoane reținute sunt bănuite de comiterea infracțiunii. Dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă pedeapsă cu închisoare de la 2 la 7 ani.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button