Actualități

Șefii CEC și-au plimbat soțiile în deplasare de serviciu la Sankt Petersburg

Distribuiți acest articol!

În timp ce Comisia Electorală Centrală anunță că nu dispune de surse financiare suficiente pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate, de faptul că este nevoită să activeze în cadrul unui buget auster, conducerea organului electoral, și anume președintele și secretarul Comisiei, Dorin Cimil și Maxim Lebedinschi, își permit luxul de a pleca într-o deplasare de serviciu la Sankt-Petersburg, fiind însoțiți de soțiile lor.

Mai exact, la data de 12 mai, CEC a a emis un comunicat de presă în care spune că „președintele CEC, Dorin Cimil și Secretarul CEC, Maxim Lebedinschi au avut o întrevedere cu reprezentanții Comisiei electorale a regiunii Leningrad„ și că aceștia s-au familiarizat cu experiența și bunele practici realizate de către Comisia electorală din regiunea Leningrad”. Apropo, comunicat distribuit de însuși Lebedinschi pe pagina sa de Facebook, unde a atașat și niște poze confirmative.

Ulterior, CEC a anunțat că Cimil și Lebedinschi participă, în perioada 13-14 mai, și la Conferința științifico-practică ”Tehnologiile procesului electoral și monitorizării alegerilor” – eveniment organizat la Sankt-Petersburg.

Respectiv, cei doi membri CEC, au fost prezenți în capitala culturală a Rusiei cel puțin 3 zile, potrivit comunicatului CEC, 12-13-14 mai 2021. Ca să suporte mai ușor „familiarizarea” cei doi membri CEC, Cimil și Lebedinschi și-au luat cu ei și soțiile.

Secretarul CEC, Maxim Lebedinschi a declarat că: „Toate informațiile le puteți obține prin intermediul serviciului de presă…”. conform Deschide.md.

Dorin Cimil care nu a negat că el și Lebedinschi au fost însoțiți de soțiile lor. Cu toate acestea, Cimil a menționat că deplasarea sa într-o delegație oficială a CEC-ului, unde urma să-și îndeplinească strict atribuțiile de serviciu, nu are nicio tangență cu faptul că acesta a fost însoțit de soție: „Acest aspect ține mai mult de partea personală”.

După mai multe zile de așteptare a unui răspuns din partea CEC, reporterii Deschide.MD au contactat din nou secretarul și președintele instituției. De această dată, Maxim Lebedinschi a negat faptul că soția sa, Valeria, l-ar fi însoțit în vizita la Sankt-Petersburg. În ce privește pe șeful instituției, Dorin Cimil, acesta a spus că a semnat deja răspunsul la solicitare și „este straniu” că aceasta încă nu a fost expediată. El a confirmat din nou că soția sa, Ana Cimil, l-a asistat în vizita din Rusia, însă alte detalii despre acest eveniment se regăsesc în răspunsul instituției.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button