Actualități

Șeful adjunct al Direcției siguranța alimentelor și un medic sanitar-veterinar, reținuți pentru 72 de ore

Distribuiți acest articol!

Șeful adjunct al Direcţiei municipale siguranţa alimentelor Chişinău şi un medic sanitar-veterinar oficial al Direcţiei au fost reţinuţi pentru 72 de ore, fiind bănuiţi de corupere pasivă şi activă.

În urma percheziţiilor, la domiciliul unuia dintre bănuiţi au fost depistate sume de bani în lei şi valută străină (3335 de euro, 330 de dolari şi 33 500 de lei).

Oamenii legii au stabilit că săptămânal, în fiecare zi de vineri, mai mulţi medici sanitari-veterinari ofereau șefului-adjunct al Direcției diferite produse alimentare, ca recompensă pentru eliberarea, fără impedimente, a autorizațiilor sanitar-veterinare de funcționare a unităților de comerț, precum şi pentru neîntocmirea proceselor-verbale contravenţionale pentru neregulile depistate în urma controalelor.

Urmărirea penală în acest caz a fost începută la finele anului 2020. La moment, pe rol sunt 57 de cauze penale, conexate într-o singură procedură, în care  25 de persoane au statut de bănuit şi 3  de învinuit (arest la domiciliu). 

Amintim că, pe 20 aprilie curent, mai mulţi funcţionari din cadrul Laboratorului de expertiză sanitar-veterinară al Direcţiei Municipale pentru Siguranţa Alimentelor, dar şi agenţi economici, au fost documentaţi de CNA şi procurorii anticorupţie, în cadrul a 43 de cauze penale, pornite pe fapte de corupere pasivă şi activă.

Aceştia sunt bănuiţi că ar fi eliberat comercianţilor, care desfăşurau activitate de vânzare a cărnii în halele Pieţei Centrale, certificate de calitate şi sanitar-veterinare contra mită. 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button