MAGAZIN

Șeful Catedrei Militare și un profesor, reținuți de CNA

Distribuiți acest articol!

Șeful Catedrei Militare de pe lângă Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul și un profesor la aceeași catedră au fost reținuți de ofițerii DGT Sud a CNA și procurorii anticorupție. Funcționarii sunt bănuiți de corupere pasivă și abuz de serviciu. Cei doi bănuiți ar fi pus la cale o schemă de eliberare a adeverințelor militare pentru studenții care nu frecventează cursurile de instruire.

Potrivit datelor preliminare ale anchetei, cei doi suspecți ar fi extorcat și primit sistematic bani de la cursanți pentru a le asigura obținerea certificatelor de absolvire a catedrei cu acordarea gradelor militare și depunerea jurământului, în timp ce aceștia nu se prezentau la orele de curs și la examene sau se aflau peste hotarele țării. În baza adeverințelor de absolvire, studenții puteau primi livrete militare pentru a accede ulterior în funcții cu statut special militar.

După investigarea cazului, șeful Catedrei și profesorul au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și reținuți pe un termen de 72 de ore.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani cu amendă în mărime de până la 8000 unități convenționale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 10 ani.

La moment se întreprind măsuri speciale de investigație și acțiuni de urmărire penală în vederea documentării activității infracționale a bănuiților.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button