ActualitățiExterne

Separatiștii proruși din Donețk anunță „crearea” unui nou stat – Malorusia

Distribuiți acest articol!

Șeful Republicii Populare Donețk, Alexander Zakharchenko, a anunțat, marți, crearea unui nou stat – Malorusia, transmite „Interfax“.

În noul stat, potrivit lui Zakharchenko, vor fi introduse „fostele regiuni ale Ucrainei, cu excepția Crimeei.“ „Suntem de acord ca noul stat să fie numit Malorusia, așa cum numele de Ucraina s-a discreditat“, – a explicat șeful Republicii Populare Donețk, la o întâlnire cu jurnaliștii.

Decizia de a stabili un nou guvern a fost luată de Donețk și Lugansk, în Donețk fiind deja pregătit actul constituțional corespunzător.

“Malorusia” va fi succesoarea Ucrainei. Capitala noului stat va fi Donețk, iar Kiev va fi centrul istoric și cultural, fără statutul de capitală. Drapelul național va deveni steagul lui BOGDAN Hmelnițki. Va fi un stat multinațional, iar limba de stat va fi limba rusă și limba MALORUSĂ, se arată în documentul de constituire.

„Noi pornim de la faptul că Republica Populară Donețk, Lugansk, împreună cu Republica Populară Lugansk, sunt singurele teritorii din Ucraina, cu excepția Crimeei, în care se mai păstrează autoritatea legitimă“, – a spus Zakharchenko. Acesta a mai adăugat că Ucraina trebuie să introducă o stare de urgență timp de trei ani, „pentru evitarea haosului.“


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button