MAGAZIN

Șeful Statului Major al Forțelor Armate ale SUA: Trebuie să oferim Ucrainei arme anti-tanc

Distribuiți acest articol!

Șeful Statului Major al Forțelor Armate americane, generalul Joseph Dunford, a recomandat Casei Albe sa ofere Ucrainei arme letale, astfel încât această țară să se poată apăra mai bine împotriva oricărei posibile acțiuni militare viitoare a Rusiei. La 26 septembrie, Dunford a declarat în fața Comitetului senatorial pentru serviciile armate că propunerea sa de majorare a ajutorului pentru Ucraina este în examinare la Casa Albă, care urmeaza să ia o decizie.

Predecesorul lui Donald Trump, președintele Barack Obama a oferit Ucrainei ajutor militar neletal, cum ar fi echipamente radar și de supraveghere, dar a refuzat să ofere arme letale, din cauza temerilor că s-ar putea inflama conflictul cu separatistii înarmati puternic de armata rusa.

Dunford a spus: „În opinia mea, din punct de vedere militar, Ucraina are nevoie de oportunități suplimentare pentru a-și proteja suveranitatea”. În special el a menționat: „Am simțit că ar fi necesar să creștem potențialul de protecție în fața vehiculelor blindate rusesti”. Liderii ucraineni au cerut SUA să trimită în special rachetele portabile anti-tanc Javelin, care sunt necesare pentru a se apăra de tancuril și artileria autopropulsată.

Dunford a spus că examinând dotarea militarilor Ucrainei în comparatie cu luptătorii echipați de Rusia, Pentagonul a găsit un decalaj între capabilitățile defensive ale Ucrainei și nevoile sale.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button