ActualitățiExterne

SENATUL ROMÂNIEI: 2018 va fi anul REÎNTREGIRII

Distribuiți acest articol!

În contextul în care în 2018 marcăm cei 100 ani de la Marea Unire, tot mai multe voci cu rezonanţă puternică pe amblele maluri ale râului Prut accentuează necesitatea reîntregirii. 

De această dată portavocea reîntregirii vine din Senatul României, camera superioară a Parlamentului Român. Invitat în cadrul emisiunii „ Ora Bucureştiului” de la postul de televiziune 10TV, senatorul Gabi Ionaşcu a declarat: „România este a voastră (n.r. a basarabenilor) şi noi trebuie să o contruim acum pentru binele vostru, nimeni nu va putea muri cu sufletul împăcat ştiind că am lăsat fraţii în două state separate, cred că fraţii trebuie să trăiască în aceiaşi ogradă, pe acelaşi pământ. (…) Da este foarte adevărat, sunt un unionist convins şi nu singurul, de altfel, eu conisder că anul 2018 va fi anul care va clarifica această dorinţă, a tuturor românilor (n.r. reunirea). (…) Cred că fiecare frate şi soră de dincolo de Prut va trebui să facă tot ce e posibil, astfel încât să fim împreună, trebuie să determine  autorităţile de acolo să întreprindă  toate măsurile necesare  pentru ca dezideratul să se îndeplinească.”

De asemenea, acesta a ţinut să puncteze necesitatea empirică a penetrării spaţiului economic de peste Prut, de către firmele cu capital românesc, pentru a aduce bunăstare şi locuri de muncă bine plătite pentru cetăţenii din R.Moldova.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button