10TVActualități

Separatiștii transnistreni își vor alege în acest an „președintele”. Krasnoselki mai vrea un mandat de 5 ani

Distribuiți acest articol!

În acest an, expiră mandatul de cinci ani al liderului regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski. Prin urmare, în Transnistria ar trebui să fie organizate alegeri prezidenţiale. Judecând după ultimele iniţiative ale lui Krasnoselski, el va încerca să-şi păstreze postul. Conform informațiilor existente, Krasnoselki se pregătește intens de campania electorală.

Separatiștii nu se mai laudă că au pensii și salarii mai mari decât în R. Moldova

– Omul de rând, viața omului de rând, din ce salariu trăiește el? Cum trăiește el în regiunea transnistreană?

Ivan Țurcan: „Salariile sunt mai mici comparativ cu malul drept.”

– Era o legendă că erau mai mari salariile, mai mari pensiile într-o vreme și serviciile mai bune și așa mai departe. Era calul de bătaie al propagandei transnistrene.

Ivan Țurcan: „Și acum nu mai auzim aceste lucruri. Deci, acest laitmotiv a fost redus la tăcere. Lucru care, pe de o parte, poate fi ușor observabil, pentru că nu se mai discută, prin absență, pe de altă parte, prin faptul că foarte mulți oameni din regiune pleacă în căutarea unei vieți mai bune. Inclusiv diferența atât de mare între numărul de populație care a fost în anii 1990 și în prezent nu denotă decât faptul că oamenii chiar caută viață mai bună, un salariu mai bun pentru a-și întreține familia, pentru a se putea întreține de sine stătător.

Pentru că acea legendă că la Tiraspol sau la Bender să trăiești e mai bine deja nu mai corespunde realității. Poate că cândva aceasta a și avut câteva doze de realitate, însă la moment noi (R. Moldova – n.red) trăim mult mai bine.

mai multe detalii aici

sursa timpul.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button