MAGAZIN

Servicii comunitare integrate, la nivel național!

Distribuiți acest articol!

Primul pas spre extinderea serviciilor comunitare intgrate la nivel naţional a fost făcut azi. Ministerul Sănătății și organizațiile prestatoare de îngrijiri comunitare au semnat un memorandum prin care să sporească accesul cetățenilor la îngrijiri medico-sociale la domiciliu și să îmbunătățească calitatea acestora.

„În prezent, serviciile comunitare sunt oferite de mai multe organizații neguvernamentale și instituții medicale. Doar zece la sută dintre prestatori dispun de echipe interdisciplinare, din care fac parte medici, asistenți medicali, asistenți sociali, lucrători sociali, preoți și voluntari.  În celelalte cazuri,  îngrijirile la domiciliu sunt acordate separat de asistenți medicali sau lucrători sociali”, explică reprezentanții Ministerului Sănătății.

Această inițiativă, pornită de Ministerul Sănătății, este una binevenită și îi bucură faptul că pentru prima dată Ministrul a ascultat toate doleanțele acestor organizații.

Prin urmare, Ministerul Sănătății și Rețeaua organizațiilor prestatoare de servicii comunitare își propun să sporească accesul cetățenilor la îngrijiri medico-sociale la domiciliu și să îmbunătățească calitatea acestora. Pentru început, vor fi identificate toate persoanele care necesită servicii comunitare integrate. Ulterior, vor fi evaluate cheltuielile necesare pentru acordarea  îngrijirilor la  domiciliu.

În prezent, CNAM alocă pentru o vizită de îngrijire medicală la domiciliu 131 de lei. În realitate, costul unei vizite este de cel puțin 200 de lei.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button