MAGAZIN

Simona Halep s-a calificat în semifinalele de la Roland Garros

Distribuiți acest articol!

Simona Halep s-a calificat pentru a doua oară în carieră în semifinalele de la Roland Garros, în urma unei victorii extraordinare obţinută în faţa jucătoarei din Ucraina, Elina Svitolinaiar, cu 3-6, 7-6, 6-0.

După ce a pierdut primul set, Simona a fost condusă cu 5-1 în setul secund, dar a avut o revenire de senzaţie, câștigând cinci game-uri consecutive. Mai mult decât atât, la 6-5, a avut șansa să închidă setul, ratând patru mingi de set, trei dintre ele fiind consecutive.

În tie-break, Halep părea că pierde setul printre degete, la 4-2 pentru Svitolina, dar a câștigat apoi 3 puncte consecutive. A venit rândul Elinei să își adjudece două puncte la rând și să ajungă la 6-5, având o minge de meci pe care românca a reuşit să o salveze. Până la urmă Simona câștigă setul cu foarte mult noroc, după o minge care a căzut de pe banda fileului. Acesta a însemnat şi punctul cheie al meciului.

În setul decisiv, Halep a dovedit că are un plus la capitolul moral, iar pe fundalul al tot mai deselor greşeli a adversarei, a reuşit să facă game după game, câştigând setul cu un neverosibil  6-0, încheind meciul cu un as.

Meciul a durat  două ore şi 6 minute. Simona Halep a reuşit 2 aşi, a comis 3 duble greşeli, a avut 26 de mingi direct câştigătoare şi a făcut 27 de erori neforţate. Svitolina a avut un as, 2 duble greşeli, a contabilizat 36 de winners, dar şi 45 de erori neforţate.

Un lucru interesant de menţionat este faptul că până la acest meci, românca nu pierdu-se niciun set la ediţia din acest an a turneului de la Roland Garros. Cu această victorie Simona Halep şi-a asigurat 530.000 euro şi 780 de puncte WTA.

În penultimul act, Halep o va înfrunta pe numărul trei mondial, Karolina Pliskova (Cehia), pe care o conduce cu 4-1 în meciurile directe.

De reamintit că cea mai mare performanţă a româncei la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, s-a consemnat în anul 2014 când a jucat o finală cu Maria Sharapova, pierdută cu 4-6, 7-6, 4-6.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button