ActualitățiBasarabia

SIS, filială a FSB: Separatistul Krasnoselski zboară fără restricții prin zona VIP a aeroportului. Esaulenko – tace

Distribuiți acest articol!

Esaulenko consideră că românii sunt un pericol la adresa „securității de stat”, în timp ce separatiștii zboară prin zona VIP.

 
Ce aflăm din scrisoarea lui Esualenko către CEC:

1. Imixtiune a factorului extern în treburile interne a statului.
2. Risc la adresa securității informaționale a RM: acțiuni subversive și subminarea informațională.
3. Amenințări la adresa securității de stat.

Amintim că Esaualenko a fost numit șef al SIS, considerată de experții în spionaj ca fiind o filială a FSB-ului rusesc și care se subordonează de facto, serviciilor speciale din Tiraspol, în iunie 2019.

În decembrie 2020, liderul separatiștilor transnistreni, Vadim Krasnoselski zbura fără niciun fel de probleme la Moscova și înapoi, prin zona VIP a Aeroportului Chșinău.

Șeful regimului separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a revenit astăzi (n. red – 18 decembrie 2020) de la Moscova. Și de această dată, liderul separatist a fost menajat la trecerea prin Aeroport. După ce a coborât din avionul privat, acesta a ieșit prin zona VIP, unde era așteptat de mai mulți agenți de securitate (ai separatiștilor – unde era atunci tovarășul Esaulenko? – n. red).

Presa de la Moscova scrie că, în Federația Rusă, separatistul Krasnoselski a cerut șefilor săi de la Moscova simplificarea procedurii de dobândire a cetățeniei ruse de către locuitorii din regiunea transnistreană.

Acesta a fost așteptat de mai mulți agenți de pază, care se aflau într-o Skoda cu plăcuțe transnistrene de înmatriculare, însoțită de o Toyota. Tot cu aceste mașini Krasnoselki a ajuns la Aeroportul Chișinău atunci când a plecat la Moscova, cu patru zile în urmă.

Vă aduceți aminte ca Esaulenko să fi spus atunci ceva? Separatistul nr.1, persoana care ar trebui să fie dată în căutare națională și internațională – zboară LIBER la șefii săi de la Moscova. Esaulenko, ca un docil subordonat al FSB-ului rusesc, nu a reacționat în niciun fel.

Sursa Timpul.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button