Actualități

Soarta cetățencei ruse Sofiei Sapega va fi discutată de Miniștrii de externe ai Rusiei și Belarus

Distribuiți acest articol!

Ministrul belarus de externe Uladzimer Makey va face o vizită de două zile la Moscova, unde împreună cu omologul său Serghei Lavrov, vor discuta despre soarta cetățencei ruse Sofia Sapega.

Ea a fost arestată luna trecută împreună cu prietenul său, bloggerul belarus Roman Protasevici, după ce autoritățile au adus forțat la sol un avion de pasageri european care tranzita prin spațiul aerian belarus și la bordul căruia se aflau cei doi.

Devierea zborului companiei Ryanair a fost condamnată la nivel internațional ca „deturnare de stat” și a determinat noi sancțiuni occidentale împotriva Belarusului. Pe 14 iunie, un tribunal din Belarus a respins apelul lui Sapega pentru a fi eliberată, hotărând că arestarea ei a fost legală. Sapega se confruntă cu acuzații penale, a spus presei avocatul ei, precizând că lui i s-a interzis printr-o decizie de judecată să divulge detalii ale cazului.

Centrul pentru drepturile omului Vyasna din Minsk spune că autoritățile din Belarus au acuzat-o pe Sapega de organizarea și pregătirea activităților care încalcă ordinea publică, organizarea „tulburărilor de masă” și incitarea la ură.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button