ActualitățiBasarabiaIMPORTANTE

Socialiștii s-au supărat pe România și AUR: Vor să facă Unirea! PSRM, deranjat de diplomația română

Distribuiți acest articol!

Socialiștii dodoniști au intrat în alertă, după ultimele acțiuni ale diplomației române și devin conștienți că nu mai pot minți populația cu limba moldovenească și poporul moldovenesc. Șeful diplomației române, Bogdan Aurescu, a avut o întâlnire cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba, unde a cerut Ucrainei să recunoască limba moldovenească drept ”inexistentă”.

Senatorul AUR Claudiu Târziu a avut o întrevedere cu oficialii ucraineni pe tema colaborării împotriva ocupanților ruși și punerea în practică urgent a unor măsuri de combatere a propagandei ruse în rândul populației. Oficialii români și ucraineni au căzut de comun acord pe tema respectării drepturilor minorităților și interzicerea teoriilor rusești despre limba moldovenească și poporul moldovenesc, ideologii create în laboratorele NKVD de la Moscova.

Dodon se jeluie

“Făcând astfel de declarații, reprezentanții oficiali ai României scot de pe țara lor respectabila mască și arată adevăratul chip al Bucureștiului oficial. Aceste afirmații, alături de acțiunile șoviniste scandaloase ale mișcării AUR și ale altor forțe unioniste din Moldova, mărturisesc strategia pe termen lung de absorbție a Republicii Moldova independente. Partidul Socialiștilor solicită conducerii României să-și aducă scuzele oficiale și să dezavueze declarațiile ministrului afacerilor externe și ambasadorului României în Republica Moldova. Noi percepem astfel de afirmații ca fiind ostile și jignitoare față de poporul moldovenesc și limba moldovenească. Vă reamintim că etnonimul ”poporul moldovenesc” și glotonimul ”limba moldovenească” au apărut cu câteva secole mai devreme decât definițiile ”popor român” și ”limba română”, se arată în comunicatul PSRM.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a declarat că cetățenii țării nostre ar trebui să fie “vaccinați de moldovenismul primitiv”. Moldovenismul primitiv este o ideologie rusească de manipulare a populației din stânga și din dreapta Nistrului, prin care se promovează ura împotriva României.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button