Actualități

Societate română de transport de gaze este câștigătoare în privatizarea Vestmoldtransgaz

Distribuiți acest articol!

Eurotransgaz SRL, societate înfiinţată la Chişinău având ca asociat unic SNTGN Transgaz SA, este câștigătoare a concursului investiţional de privatizare a Întreprinderii de Stat (I.S.) Vestmoldtransgaz, a anunțat Pavel Filip, premierul Republicii Moldova. Acest lucru s-a întâmplat ieri, după ce s-a finalizat concursul și au fost analizate ofertele depuse.

I.S. Vestmoldtransgaz este operatorul de sistem de transport gaze naturale care gestionează pe teritoriul Republicii Moldova interconectorul Iaşi-Ungheni şi a fost inclus de Guvernul Republicii Moldova în lista companiilor scoase la privatizare în luna octombrie 2017. Eurotransgaz SRL a luat fiinţă în baza deciziei acţionarilor SNTGN Transgaz SA, exprimată prin Hotărârea nr.10 a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din data de 12 decembrie 2017.

Agenţiei Proprietăţii Publice din Republica Moldova anunța în ianuarie că preţul iniţial de vânzare al societăţii Vestmoldtransgaz este de 180 de milioane de lei (moldoveneşti). Cumpărătorul va avea obligaţia de a investi în companie 93 de milioane de euro, pe durata primilor doi ani după preluarea acesteia.

SNTGN Transgaz SA România este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) gaze naturale.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button