Actualități

Șoferul Ambasadei R. Moldova în Rusia, depistat cu permisul de conducere fals

Distribuiți acest articol!

Șoferul ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă a fost depistat având permisul de conducere fals, pe 7 iunie curent, la punctul de trecere al frontierei Palanca. Ministerul Afacerilor Externe a comunicat că a recepționat astfel de informații de la Poliția de Frontieră. 

„Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a asigurat deplasarea în regim de urgență a funcționarilor misiunii, inclusiv a ofițerului Serviciului de Informații și Securitate detașat la Moscova, pentru preluarea în siguranță a autoturismului și deplasarea conform itinerarului stabilit. Pe această cale, confirmăm că integritatea poștei diplomatice nu a fost afectată, iar autoturismul se află în parcul auto al ambasadei”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului.

Șoferul vizat a fost rechemat din funcție. Instituția a dispus verificarea amănunțită a circumstanțelor producerii acestui incident, cu referirea materialelor spre examinare autorităților competente.

În decembrie 2020, Ambasadei Republicii Moldova în Rusia a fost implicată în scandalul cu anabolizante. Substanțele au fost depistate într-un automobil care se afla într-o misiune de serviciu din partea ambasadei, la postul vamal Palanca.

Pe 28 decembrie, Procuratura Generală a anunțat că fostul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă a fost reținut într-un dosar privind contrabanda cu anabolizante. Acesta a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Pe 12 martie curent, Andrei Neguța a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button