ActualitățiBasarabia

Stat EȘUAT: O secție de votare din Rîșcani, riscă să se PRĂBUȘEASCĂ peste alegători

Distribuiți acest articol!

În satul Reteni din raionul Rîșcani, localnicii sunt nevoiți să voteze într-o clădire veche, cu pereții crăpați, care abia stă în picioare. Reprezentanții secției de votare afirmă că în această clădire anterior a fost școala primară a satului și că aici s-a votat și în ultimii ani, scrie zdg.md.

Clădirea este folosită exclusiv în timpul alegerilor pentru că, afirmă reprezentanții secției de votare, în sat nu există o altă clădire publică unde poate fi organizat procesul de votare.

În Reteni, pentru alegerile din 11 iulie, sunt așteptați la urne 283 de alegători. La alegerile prezidențiale din toamna anului 2020, în turul 2, în localitate au participat 164 de alegători.

În total, pentru alegerile parlamentare din 11 iulie curent, în R. Moldova au fost deschise2 150 de secții de votare. 150 sunt deschise în diasporă, iar 41 de secții – pentru alegătorii din stânga Nistrului.

Realitatea.md amintește că, pentru acest scrutin, CEC a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent.

Secțiile se vor închide la ora 21:00 în Moldova și peste hotare, în funcție de ora locală a țărilor din lume, iar primele date preliminare ale alegerilor vor fi prezentate la 22:00.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button