ActualitățiExterne

Statele Unite: A efectuat atacuri aeriene în Irak și Siria

Distribuiți acest articol!

Statele Unite au lovit miliţii, care erau susţinute de Iran la frontiera irakiano-siriană, omorând cinci persoane, potrivit unui ONG, ca răspuns la înmulţirea atacurilor cu drone împotriva intereselor lor din Irak.

“La ordinul preşedintelui Biden, forţele militare ale Statelor Unite au efectuat atacuri aeriene defensive de precizie împotriva unor instalaţii utilizate de miliţii sprijinite de Iran în regiunea de la frontiera dintre Irak şi Siria”, a indicat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Potrivit Pentalgonului, aceste lovituri au vizat centre operaţionale şi depozite de arme situate în două locaţii din Siria şi o locaţie din Irak.

În urma atacului, au fost omorâți cinci luptători irakieni pro-iranieni şi mulţi răniţi în aceste atacuri, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), o organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra, care se bazează pe o vastă reţea de surse din Siria.

De asemenea, s-a mai constatat că a fost omorât un copil și alte trei persoane au fost rănite.

Potrivit unei surse, aceasta este deja a doua operaţiune de acest fel, care este desfăşurată împotriva unor miliţii pro-iraniene din Siria de către Statele Unite, de când preşedintele Joe Biden s-a instalat la Casa Albă. O lovitură în estul Siriei a ucis în februarie peste 20 de luptători.

“Ţintele au fost selecţionate, deoarece aceste instalaţii sunt utilizate de miliţii susţinute de Iran care sunt implicate în atacuri cu aeronave fără pilot (UAV, drone) împotriva personalului şi instalaţiilor americane din Irak”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

De la începutul anului, peste 40 de atacuri au vizat interesele Statelor Unite în ţară, unde 2.500 de soldaţi americani sunt desfăşuraţi în cadrul unei coaliţii internaţionale pentru a lupta împotriva grupării jihadiste Stat Islamic.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button