Actualități

România va organiza târguri educaționale pentru studenții basarabeni

Distribuiți acest articol!

Reprezentanții universităților din România vor organiza târguri educaționale în Republica Moldova cu oferte pentru absolvenții basarabeni care doresc să studieze la universitățile românești. Acest lucru l-a declarat deputatul Constantin Codreanu într-un interviu pentru Europa Liberă.

“I-am convocat pe cei de la Ministerul Educaţiei Naţionale la Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării, i-am adus şi pe studenţii basarabeni la aceeaşi masă. Și am început să discutăm despre această problemă (a burselor oferite de statul român -n.r.).  În cele din urmă, am aflat că, în primul rând, ministerul s-a gândit la mai multe opţiuni de genul: să vină universităţi din România în Republica Moldova şi să organizeze târguri educaţionale şi, astfel, să colecteze dosarele de aici, din Republica Moldova. Pentru că marea nemulţumire a studenţilor basarabeni era faptul că erau puşi în situaţia în care să se deplaseze individual la fiecare universitate”, a declarat deputatul.

Acesta a adus în discuție și problema burselor românești pentru studenții basarabeni, care, conform unor surse, nu vor fi mai fi 5.000 la număr, ci doar 2.250. Deputatul a afirmat că cele 5.000 de burse se vor oferi și în acest an.

 

Autor: Iulia Malega

Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button