ActualitățiBasarabiaIMPORTANTEISTORIEMAGAZIN

STUDIU: Vladimir Voronin și Igor Dodon, cei mai detestați președinți de țară de către cetățeni

Distribuiți acest articol!

Vladimir Voronin și Igor Dodon sunt cei mai detestați președinți de țară de către cetățeni. Vladimir Voronin s-a făcut remarcat ca un dictator obosit al anilor 90 și a reușit să facă din Republica Moldova un lagăr de concentrare precum Coreea de Nord. Oamenii se ascundeau pe sub vagoane sau treceau Prutul înnot pentru a fugi din lagărul comunist creat de Voronin.

Voronin a reușit să ducă țara spre dezastru, lucru care s-a soldat cu revoluția din 7 aprilie 2009.

Igor Dodon este elevul lui Vladimir Voronin, maestru în combinații și afaceri dubioase. În mandatul său de președinte a ales să fure cot la cot cu prietenul său Vladimir Plahotniuc. Nimeni nu poate uita scenele desprinse din filmele cu mafia americană din biroul lui Plahotniuc în care Dodon pregătea federalizarea Republicii Moldova în interesul Rusiei.

Dodon este cel care a luat kuliocul cu bani în biroul lui Plahotniuc, fapt ce nu poate fi uitat niciodată de cetățeni.

În Barometrul IPP, din februarie 2021, la întrebarea : „Câtă încredere aveţi în următoarele personalităţi politice?”, distribuția răspunsurilor a fost următoarea:

Igor Dodon – 53,9% nu au deloc încredere, 16.5% nu au încredere, în total, 70% din moldoveni îl detestă pe socialistul Dodon;

Vladimir Voronin – 62% nu au deloc încredere, 15% nu prea am încredere, în total ,79% din moldoveni îl detestă pe comunistul Voronin.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button