Actualități

SUA condamnă acțiunile agresive ale Rusiei împotriva Republicii Moldova

Distribuiți acest articol!

Statele Unite susțin Moldova, Ucraina și Georgia în efortul lor de a-și menține integritatea teritorială și suveranitatea politică. O rezoluție în acest sens a fost prezentată Congresului SUA de mai mulți legislatori, în frunte cu Ted Poe, și urmează să fie supusă votului în legislativul american.

Legislatorii de la Washington condamnă acțiunile agresive ale Rusiei împotriva Moldovei, Georgiei și Ucrainei și cer retragerea trupelor și munițiilor de pe teritoriul lor.

De asemenea, congresmanii americani îndeamnă Kremlinul să înceteze să susțină militar insurgenții din Ucraina şi să renunţe la acțiunile destabilizatoare din regiunea transnistreană, Osetia de Sud, Abhazia și din regiunile Donețk și Lugansk din Ucraina, eliberând în același timp și peninsula Crimeea, anexată ilegal.

Rezoluția mai cere guvernării SUA, aliaților din Europa și Organizației Națiunilor Unite să pună presiuni asupra Rusiei ca să își respecte angajamentele internaționale.

Totodată, congresmanii cer guvernelor Moldovei, Ucrainei și Georgiei să continue cooperarea pentru a lupta împotriva violării integrității lor teritoriale de forțele ruse și să se împotrivească eforturilor de destabilizare a activității politice.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button