MAGAZIN

SURSE// Comunele Ruseștii Noi și Ulmu din raionul Ialoveni au semnat Declarația de Unire

Distribuiți acest articol!

Din surse de încredere ale redacției noastre, cunoaștem că încă două localități au semnat Declarația de Unire. Este vorba de comunele Ulmu și Ruseștii Noi din raionul Ialoveni.

Menționăm că, ieri, 23 ianuarie, primarul și consilierii localității Parcova din raionul Edineț au semnat Declarația de Unire cu Țara-Mamă. În documentul adoptat pe 23 ianuarie de primarul comunei Parcova din raionul Edineț, Marcel Snegur, și de consilierii locali, se arată că „în numele locuitorilor Moldovei răsăritene în general și al cetățenilor satelor Parcova și Fântâna Albă în particular, în puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului ca noroadele singure să-și hotărască soarta lor de azi înainte și pentru totdeauna, Consiliul Local al comunei Parcova, raionul Edineț, decide unirea cu Țara-Mamă, România”.

De asemenea, satul Festelița, raionul Ștefan Vodă, azi, în data simbolică de 24 Ianuarie, de ziua Unirii Principatelor Române, anunță că locuitorii vor unirea!

La scurt timp, în favoarea Unirii s-a pronunțat o altă localitate din raionul Ialoveni – Bardar.

Semnatarii Declarației își exprimă bucuria de a sărbători împreună cu românii de pretutindeni Centenarul Marii Uniri și „adeziunea la valorile naționale și democratice ale spațiului cultural românesc”.

Fotografia postată de Sergiu Centenar Croitor.

Fotografia postată de Sergiu Centenar Croitor.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button