ActualitățiBasarabia

SURSE: Dodon își va depune mandatul de deputat la solicitarea lui Kozak. Cine va prelua șefia PSRM?

Distribuiți acest articol!

Igor Dodon își va depune în scurt timp mandatul de deputat în Parlament și va pleca din fruntea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, au declarat pentru mesaj.md surse din cadrul Partidului Comuniștilor, condus de Vladimir Voronin.

Potrivit surselor, șeful adjunct al Administrației președintelui Rusiei, Dmitri Kozak, l-ar fi somat pe Igor Dodon să plece din Legislativ și de la conducerea partidului. Funcția de președinte al PSRM ar urma să-i revină deputatului socialist Vlad Bătrîncea.

Oficialul rus i-ar fi adresat mai multe reproșuri lui Igor Dodon, în după-amiaza zilei de 11 august, în cadrul vizitei în Republica Moldova. Discuțiile dintre cei doi au vizat anumite cheltuieli neconforme, dar și rezultatele electorale lamentabile ale PSRM.

Între timp, pe 13 august Igor Dodon a ieșit în fața presei după o pauză îndelungată. El a spus că a decis să organizeze conferința de presă deoarece a fost acostat cu întrebări despre vizita lui Dmitri Kozak la Chișinău, dar și despre situația în jurul procurorului general.

Întrebat de ce întrevederea cu Dmitri Kozak a fost ținută în secret, adică s-a aflat doar post-factum, Dodon a răspuns: „Important că am anunțat că a avut loc această întrevedere”. Liderul socialiștilor a dat de înțeles că are o comunicare strânsă cu Kozak.

„Eu am mai avut întrevederi cu domnul Kozak în ultimele 30 de zile și posibil să mai am”, a adăugat el. Potrivit surselor disinfo.md, Igor Dodon a plecat duminică într-o nouă vizită la Moscova. Șeful adjunct al Administrației președintelui Rusiei, Dmitri Kozak, a întreprins o vizită în Republica Moldova iar după întrevederea cu Președintele Maia Sandu, a declarat că discuția a fost ”foarte constructivă și binevoitoare”.

Oficialul rus a mai precizat că părțile au discutat despre colaborare și inițierea unui dialog la nivel interinstituțional „chiar începând cu ziua de mâine”, pe toate subiectele care „trezesc îngrijorare în Moldova și Rusia”.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button