Externe

Țara în care vor patrula câini-roboți pentru asigurarea distanțării sociale în parcuri / VIDEO

Distribuiți acest articol!

Singapore încearcă un nou mod de a-i determina pe locuitorii săi să stea departe unul de celălalt. Vineri, Guvernul a anunțat implementarea programului de patrulare a unui câine-robot în parcuri. Pentru început, vor implementa programul cu un singur robot, iar dacă proiectul se va dovedi eficient, acesta va fi impus în mai multe parcuri.

Robotul-câine va patrula începând cu acest weekend într-un parc și va transmite vizitatorilor un mesaj pre-înregistrat pentru a le aminti de importanța distanțării sociale, au spus autoritățile, potrivit CNN.

Dispozitivul va fi echipat și cu o cameră de supraveghere care va scana împrejurimile și va ajuta autoritățile să estimeze numărul de persoane care se adună în parcuri.

„Aceste camere nu vor putea urmări și recunoaște anumite persoane și nu vor fi colectate date personale”, a declarat guvernul într-un comunicat.

Noua măsură reprezintă un experiment pentru îmbunătățirea aplicării distanțării sociale în întreaga Singapore, deoarece se confruntă cu un nivel recent alarmant în cazuri.
Proiectul pilot este în prezent programat să se desfășoare într-un proces limitat timp de două săptămâni într-un singur parc în timpul orelor de vârcorof. Dar, dacă totul merge bine, autoritățile vor avea în vedere extinderea programului.

Începând cu 17 martie, numărul de cazuri de coronavirus confirmate din Singapore a crescut de la 266 la 21.707 cazuri, conform datelor de la Universitatea Johns Hopkins.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button