ActualitățiBasarabia

Tauber: Gruparea Șor pretinde de la PAS o funcție de vicespeaker și un post de membru la APCE

Distribuiți acest articol!

Marina Tauber, a anunțat că gruparea pe care o reprezintă va pretinde la mai multe funcții importante în Parlament. Printre acestea se numără și o funcție de vicepreședinte al Parlamentului, precum și una de membru al delegației țării noastre la APCE.

„Conform normelor internaționale, fracțiunea noastră are dreptul nu doar la președinția unei comisii. Și acest lucru noi l-am spus în cadrul negocierilor de astăzi între reprezentanții partidelor parlamentare. Viitoarea fracțiune Șor trebuie să aibă dreptul și la un reprezentant la APCE, un vicepreședinte al Parlamentului, un membru al Biroului Permanent, precum și o comisie permanentă”, a declarat Marina Tauber în cadrul unei emisiuni TV.

Ea a mai spus că negocierile privind partajarea funcțiilor în Parlament încă mai continuă. Tauber a subliniat că cei din fracțiunea Șor și-ar dori șefia Comisiei administrație publică sau cea a Comisiei mediu și dezvoltare regională.

Menționăm, că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) este organul statutar „deliberativ”, format din reprezentanţi ai Parlamentelor naţionale ale statelor membre. APCE poate delibera şi formula recomandări cu privire la orice problemă, care ţine de scopul şi atribuţiile CoE, sau care îi este supusă pentru aviz de către CM.

Delegaţia Republicii Moldova la APCE este compusă din 5 membri titulari şi 5 membri supleanţi, care reprezintă proporţional toate partidele parlamentare din ţară.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button