Actualități

Temperaturile ridicate din Canada face victime, peste 130 de oameni au murit

Distribuiți acest articol!

Peste 130 de oameni au murit începând de vineri în Canada, după ce o „cupolă de căldură” a cuprins vestul țării. Marţi, țara a înregistrat, pentru a treia zi consecutiv, cea mai ridicată temperatură din toate timpurile: 49,5C, în Lytton, o localitate situată la nord-est de Vancouver.

„Vancouver nu a cunoscut niciodată asemenea temperaturi ridicate și, din păcate, zeci de oameni au murit din cauza caniculei”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției din Vancouver, Steve Addison, într-un comunicat.

În Vancouver, 65 de oameni au murit din cauza căldurii, în timp ce suburbia Burnaby a raportat cel puțin 34 de decese, iar zona Surrey a înregistrat 38.

Potrivit polițiștilor din Vancouver, majoritatea oamenilor care și-au pierdut viața erau vârstnici și sufereau de boli cronice, însă căldura a fost un factor care a contribuit la moartea acestora.

„E intolerabil. Încercăm să rămânem în interior cât mai mult posibil. Suntem obișnuiți cu căldura și este o căldură uscată, dar 30 de grade nu se compară cu 47”, a spus o localnică. Vancouver a înregistrat în ultimele zile temperaturi ce au depăşit constant 30 de grade Celsius, cu mult peste temperatură obişnuită pentru acest sezon, care nu depăşea 21 de grade Celsius.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button