Actualități

Tenismenul Radu Albot va reprezenta țara noastră la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Distribuiți acest articol!

Tenismenul moldovean Radu Albot s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Anunțul a fost făcut de Comitetul Național Olimpic al Republicii Moldova.

Pentru prima dată Radu Albot a participat la Jocurile Olimpice în 2016. Atunci tenismenul s-a calificat în turul al doilea al turneului olimpic de tenis de la Rio, unde a fost eliminat de croatul, Marin Čilić.

Radu Albot este un jucător de tenis profesionist din Republica Moldova. Conform performanțelor sale, el este cel mai bun tenismen moldovean din toate timpurile. În luna august 2014 el a reușit să ajungă în premieră pentru Moldova în prima rundă la turneul US Open, unde însă a pierdut în fața francezului Gilles Simon în trei seturi, 6-3, 6-4, 6-2.

În cariera sa, Radu Albot a câștigat un turneu de tip Challenger în Fergana, Uzbekistan; 14 turnee de tip Futures la simplu. El este membru permanent al echipei Moldovei la Cupa Davis.

La 27 iulie 2015, Radu Albot a intrat în TOP 100 ATP la simplu, devenind primul și singurul moldovean care a reușit această performanță.

Cea de-a 32-a ediție a Jocurilor Olimpice va avea loc în perioada 23 iulie – 08 august 2021. La competițiile din acest an, Republica Moldova a obținut, deocamdată, calificări la șase probe de sport.

Până acum, Republica Moldova a participat la șapte ediții ale Jocurilor Olimpice de Vară.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button