MAGAZIN

TEXAS/ Cel puţin 26 de oameni au murit după ce un individ a deschis focul într-o biserică

Distribuiți acest articol!

O nouă tragedie a înfiorat America! Un tânăr înarmat cu o puşcă semi-automată a deschis focul într-o biserică din Texas, în timp ce credincioşii erau la slujbă.

A ucis 26 de oameni şi a rănit alţi cel puţin 20. În scurt timp, a fost găsit și el mort, în maşină.

Motivele acestui atac nu sunt cunoscute, dar autorul pare să fie un bărbat alb şi nimeni nu vorbeşte despre terorism.

Acesta este cel mai grav incident armat din istoria statului Texas.

Era ora 11 şi jumătate şi câteva zeci de credincioşi luau parte la slujba de duminică de la biserica baptistă din Sutherland Springs, un orăşel cu 400 de locuitori, aflat la 65 de kilometri de San Antonio. Martorii au văzut un individ, îmbrăcat complet în negru, apropiindu-se cu maşina de biserică.

“A coborât din maşină şi a început să tragă în biserică. Apoi s-a deplasat în partea dreaptă a bisericii şi a continuat să tragă. Apoi a intrat în biserică şi a continuat să tragă. Când a ieşit din biserică, un localnic şi-a luat puşca şi a deschis focul asupra lui”,
 mărturisește unul dintre martori.

Suspectul a urcat în maşină şi a demarat. A fost găsit însă mort, în apropiere. Poliţia nu ştie încă dacă şi-a luat zilele sau a fost atins de gloanţele celui care pornise în urmărirea lui.

Greg Abbott, guvernatorul statului Texas: “Avem de-a face cu cea mai mare crimă în masă din istoria statului nostru. Tragedia este agravată de faptul că s-a întâmplat într-o biserică, un lăcaş de cult, unde oamenii aceştia au fost împuşcaţi fără nicio vină.”

Victimele au vârste cuprinse între cinci şi 72 de ani, au anunţat autorităţile. Printre ele, se află şi fiica de 14 ani a pastorului.

Localnicii sunt îngroziţi că s-a putut întâmpla aşa ceva într-un orăşel atât de liniştit.

Aflat în Japonia, preşedintele Trump a catalogat atacul drept un act malefic şi le-a promis texanilor tot sprijinul.

Donald Trump, preşedintele SUA
“Avem inimile sfâşiate, dar în momente negre că acesta, americanii fac ce ştiu ei mai bine: facem front comun. Ne prindem de mâini şi ne împletim braţele, iar în ciuda lacrimilor şi tristeţii rămânem puternici, foarte puternici.”

Tragedia s-a produs la doar câteva săptămâni după ce un lunetist a ucis 58 de oameni la un concert în aer liber, în Las Vegas.

https://www.youtube.com/watch?v=bpltQXdAObg


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button