Externe

Theresa May anunță formarea unui nou guvern

Distribuiți acest articol!

Slăbită de înfrângerea în alegerile legislative anticipate, convocate de partidul său, Theresa May optează pentru o remaniere de o amploare relativă.

La o săptămână de la declanșarea negocierilor privind Brexit-ul, Marea Britanie este condusă de un guvern retușat, dar suspendat. După eșecul în alegerile legislative de la 8 iunie și pierderea majorității parlamentare, Theresa May va conduce, așa cum era de așteptat, la 19 iunie, delegația britanică, pentru a discuta principalele aspecte ale Brexit-ului cu Bruxelles.

Sâmbătă seara, autoritățile de pe Downing Street au anunțat că au ajuns la un acord cu Partidul Democratic Unionist, formațiune conservatoare din Irlanda de Nord, pentru a forma o majoritate în Parlament.

Între timp, alegătorii Partidului Conservator se așteaptă ca Theresa May să demisioneze din funcție, în timp ce Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburiștilor, afirmă că este pregătit să guverneze. Cei doi șefi de cabinet ai Theresei May, Fiona Hill și Nick Timothy, principalele figuri din spatele acestei campanii a Partidului Conservator, și-au dat demisia. Singura șansă ca Theresa May să rămână pe Downing Street este ca partidele de opoziție să nu identifice un candidat comun.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button