MAGAZIN

Tir plin cu țigări moldovenești confiscat de polițiștii de frontieră din Petea, Satul Mare

Distribuiți acest articol!

Traseul contrabandei de țigări moldovenești trece prin Ucraina pentru a ajunge în România. Polițiștii de frontieră român din Petea, județul Satu Mare, au confiscat un tir plin ochi cu țigări care au ca țară de origine Republica Moldova. 

La punctul de Trecere a Frontierei Petea, sâmbătă, 27 ianuarie, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră un cetățean român, în vârstă de 29 ani, conducând un ansamblu de autovehicule marca Mercedes care transporta paleți cu sticle.

După verificări, polițiștilor au observat un cablu de siguranță al automarfarului era rupt, ceea ce a trezit suspiciuni pentur verificări ample a mărfii transportate. Aastfel, s-a decoperit deasupra paleților cu sticle au fost mai multe colete care conțineau țigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 10.300 pachete, cu timbru fiscal din R. Moldova, în valoare de peste 113.000 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit titlului VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de țigarete.

Totodată automarfarul, în valoare de aproximativ 220.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

sursa: www.presasm.ro


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button