10TVActualități

Tirajul buletinelor de vot pentru scrutinul din 11 iulie a fost aprobat

Distribuiți acest articol!

Tirajul buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie este de 3 521 642 de exemplare. Pentru cele 2 000 de secții de votare din țară vor fi tipărite 2 794 942 buletine de vot, dintre care în limba română – 2 112 244. Celelalte în fiind în limba rusă. Tirajul a fost aprobat în ședința CEC.

Pentru secțiile de votare organizate în afara țării, vor fi tipărite 726 700 de buletinele de vot, dintre care în limba română – 662 600 de exemplare. Acestea urmează a fi transmise misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale Republicii Moldova din străinătate pentru a fi distribuite, ulterior, birourilor electorale ale secțiilor de votare din afara țării.

Secretarul CEC, Maxim Lebedinschi, a precizat că pentru secția din Baku, Azerbaidjan; Beijing, Republica Populară Chineză; Tokio, Japonia și Qatar vor fi distribuite câte 300 de buletine de vot. Pentru secția din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite – 500 de buletine de vot. În rest, toate secțiile de votare de peste hotare, inclusiv și, regiunea transnistreană vor primi câte 5000 de buletine de vot, iar în celelalte secții de votare din țară numărul de buletine va corespunde numărului de alegători incluși în listele de bază.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button