Actualități

Tiraspolul nu vede „nimic ieșit din comun” că trupele de ocupație încalcă Acordul din 1992

Distribuiți acest articol!

Nu vă agitaţi, nu s-a întâmplat nimic ieşit din comun, par a spune autorităţile separatiste din stânga Nistrului, referindu-se la coloana de blindate care au fost observate sâmbăta trecută pe traseul Râbniţa – Tiraspol. Blindatele în cauză, afirmă secesioniştii, “pur şi simplu” reveneau la locul de staţionare permanentă.

Declarațiile respective au fost făcute de către co-președintele delegației transnistrene la Comisia Unificată de Control, Oleg Beleacov.

Amintim că timp de câteva zile trupele ruse de ocupație au încălcat de două ori Acordul din 1992. Mai multe blindate care, la 14 iunie, s-au deplasat pe traseul Râbnița – Tiraspol spre zona Grigoriopol – Dubăsari, au revenit opt zile mai târziu, la 23 iunie.

Lucrul cel mai grav este că vehiculele nu aveau semne distinctive, nici numere de înmatriculare şi n-au oprit la somația observatorilor militari.

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic a declarat că delegația R. Moldova a sesizat cu această ocazie și misiunea OSCE în Republica Moldova, care s-a deplasat ca atare la fața locului.

Sursa: Deschide.md


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button