Actualități

Tiraspolul sabotează în continuare activitatea Comisiei Unificate de Control

Distribuiți acest articol!

Tiraspolul evită discutarea subiectelor privind eliminarea „grănicerilor” din perimetrul de responsabilitate a Forțelor Mixte de Menținere a Păcii.

La ședința din 17 iunie nu s-a reușit includerea pe agendă a celor mai stringente probleme care periclitează situația în Zona de Securitate. Nu a fost agreată nici inițiativa delegației Republicii Moldova de a obliga Comandamentul Militar Întrunit să prezinte rezultatele îndeplinirii deciziei din 24 septembrie 2020 privind documentarea posturilor ilegale instalate pe durata pandemiei.

Părțile doar au aprobat raportul săptămânal al Comandamentului Militar Întrunit pentru 9-15 iunie 2021 cu privire la situația în Zona de Securitate, precum și alte 5 rapoarte pentru perioadele anterioare.

De asemenea, ca urmare a ședinței din 15 iunie curent a grupului de lucru pe problema posturilor, s-a constatat că acesta este în impas, deoarece partea transnistreană refuză să prezinte documentele legate de instalarea abuzivă a postului „grăniceresc” de la Zahorna.

Cu referire la optimizarea infrastructurii posturilor situate pe ambele maluri ale Nistrului în preajma localității Vadul-lui-Vodă, Comandamentul Militar Întrunit a venit cu un plan de acțiuni, însă și acesta nu a fost aprobat, partea transnistreană solicitând timp pentru consultări suplimentare.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button