Actualități

Țîrdea, fruntaș comunist în Moldova: Student la București și finanțat de Soroș

Distribuiți acest articol!

Bogdan Țîrdea, mare fruntaș comunist și rusofon a făcut studiile la Universitatea de științe politice SNSPA din București și cu cetățenie română. Românofobul Țîrdea, azi mare om politic în armata kuliocarului Dodon s-a înfruptat din banii miliardarului George Soroș.

Bogdan Ţîrdea a primit bursă de merit din partea Fundației Soroș.

„Fudația Soros-Moldova din 1992 susține drepturile și libertățile omului în țara noastră, inclusiv dreptul la liberă exprimare și dreptul la o educație de calitate. Noi întotdeauna am susținut tinerii talentați, promițători, care împărtășesc valorile democratice. În cei 28 de ani de activitate, Fundația Soros-Moldova a acordat burse miilor de tineri care ulterior au devenit profesioniști remarcabili: antreprenori, economiști, jurnaliști, sociologi, inclusiv politicieni. Printre aceștia se numără și deputatul Bogdan Țîrdea care în anul 1998 a fost învrednicit cu o bursă de merit de gradul III, în sumă de 500 de lei. În același an, cu susținerea Fundației, Bogdan Țîrdea a participat și într-o vizită de studiu la Iași, în calitate de lector al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă””, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Fundației Soros Moldova.

Organizaţia menționează că „unii politicieni, în scopuri îndoielnice, periodic recurg la atacuri murdare la adresa lui George Soros sau a Fundaţiei Soros-Moldova”. 

„Aceste atacuri, în realitate, sunt o ofensă la adresa cetăţenilor care, cu susţinerea donatorilor, depun eforturi constante pentru dezvoltarea Republicii Moldova, prin îmbunătăţirea calităţii serviciilor sociale şi a învăţământului, consolidarea comunităţilor, combaterea corupţiei sau încurajarea antreprenorialului”, a spus directorul executiv al Fundaţiei Soros-Moldova, Petru Culeac.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button