MAGAZIN

Tomac: Orice personaj SUSPECT sau partizan al grupărilor teroriste ar trebui expulzat

Distribuiți acest articol!

Liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac, a scris vineri, pe Facebook, referitor la atentatul de la Barcelona, că aceste „minţi bolnave” vin în Europa şi seamănă teroare, motiv pentru care nu mai trebuie tolerat vreun personaj “suspect sau partizan” al acestor grupări teroriste, fiind necesar ca fiecare individ identificat să fie expulzat.

„Terorismul loveşte din nou în Europa, iar victime sunt oameni liberi şi nevinovaţi. Printre cele aproape o sută de victime de la Barcelona sunt şi doi români. În Catalonia locuieşte o comunitate româneasca de peste 15.000 de cetateni ai României. Să ne rugăm pentru ei şi pentru cei 13 nevinovaţi care şi-au pierdut viaţa în acest atac terorist înfiorător. Sper ca românii noştri şi toţi ceilalţi răniţi să se refacă cât mai curând”, a afirmat Eugen Tomac.

Deputatul a susţinut că orice „personaj suspect” care a fost identificat în Europa ar trebui expulzat de îndată.

„Din nefericire, aceste minţi bolnave vin în Europa şi seamănă teroare, iar statele trebuie să fie tot mai pregătite, prin structurile specifice, să facă faţă acestor ameninţări. Nu cred că mai trebuie tolerat vreun personaj suspect sau partizan al acestor grupări teroriste. Orice individ identificat trebuie expulzat imediat”, a conchis Eugen Tomac.

Bilanţul victimelor atentatului comis joi după-amiază pe bulevardul La Rambla din Barcelona a ajuns la 13 morţi şi 100 de răniţi, potrivit ultimelor informaţii furnizate de Poliţia din Catalonia. De asemenea, Poliţia a anunţat că şoferul dubei care a intrat în mulţime este căutat de autorităţi.

Poliţia din Catalonia a revizuit bilanţul atacului terorist, anunţând, pe Twitter, că 100 de oameni au fost răniţi şi că numărul victimelor ar putea creşte în orele următoare.

Printre răniţii în atacul terorist comis pe bulevardul la Rampla, unde o furgonetă a intrat în mulţime, se află şi trei cetăţeni români, a căror stare este stabilă.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button