MAGAZIN

Tone de gunoi s-au acumulat în tomberoanele din Chișinău

Distribuiți acest articol!

Peste două mii de tone de gunoi s-au adunat în tomberoanele din Chișinău. Gunoiul nu a fost evacuat de vinerea trecută, când locuitorii comunei Bubuieci au protestat și au blocat drumul autospecialelor din Chișinău să transporte deșeurile la groapa de gunoi.

Viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu a declarat că ”începând cu septembrie, debutează lucrările de conservare la Bubuieci, apoi se selectează o companie pentru revitalizarea acestui teritoriu, staţia de epurare va rămâne în exploatare încă pentru 15-25 ani. Este necesar şi un sistem de captare a metalului cum avem la Ţânţăreni”.

Între timp la tomberoanele din Chișinău s-au adunat peste două mii de tone de gunoi, muncitorilor le-ar lua circa o săptămână pentru a evacua tot gunoiul din oraș. Cel mai probabil, gunoiul acumulat va fi transportat la gunoiștea din comuna Țânțăreni.

Ieri, prim-ministrul Pavel Filip a convocat la Guvern o şedinţă de urgenţă în care a dispus crearea unui grup de lucru care să analizeze minuţios situaţia creată şi să vină cât mai curând posibil cu propuneri raţionale, cu soluţii concrete şi condiţii în care acestea pot fi realizate în timp util. Astăzi, funcţionarii de la Primăria Chişinău, au declarat că vor continua să negocieze cu locuitorii comunei Bubuieci, astfel încât să poată rezolva problema în următoarele zile.

Menționăm că deja de câteva zile gunoiul din capitală nu se evacuează. Locuitorii satului Bubuieci au interzis accesul mașinilor de evacuare spre groapa de gunoi din localitate. Gunoiştea de la Bubuieci a fost redeschisă în ianuarie 2011.

Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button