MAGAZIN

TOP 10 sporturi extreme

Distribuiți acest articol!

În continuare vă vom prezenta 10 sporturi extreme, care îți vor oferi senzații tari și îți va ridica adrenalina la maxim.

1 Scufundarea în peşteri

Ideea acestui sport este că, pe lângă hazardul întâlnit la scufundare (o activitate periculoasă ea însăşi), adaugi riscurile explorării unor teritorii nemarcate, temperaturile extrem de scăzute, condiţiile de vizibilitate scăzută şi a eventualele crampe. Şi nu uita nici de ceasul care ticăie în privinţa rezervelor de aer necesare, pentru că nu te poţi duce, pur şi simplu, sus să respiri, fără să refaci întreg drumul până unde ai ajuns prin galeriile scufundate. Şi, mai presus de toate, este o experienţă sălbatică, deoarece multe peşteri chiar au animale sălbatice care trăiesc în ele.

2 Paraşutism de pe clădiri

De obicei, acestei acţiuni i se mai spune şi „încercare de sinucidere”. Săritorii se aruncă de bunăvoie de pe clădiri, cu nimic altceva decât o paraşută de mână, care previne traumele căderii. În acest sport nici nu mai trebuie să ţii scorul: câştigă cel care nu moare. Pierzătorii norocoşi sunt cei care îşi rup tot ceea ce se poate rupe, să spunem… oasele.

3 Alpinism la mare altitudine

Statistica spune că o moarte survine la fiecare şase alpinişti care încearcă să escaladeze Everestul. Gravitaţia te poate omorî sub diverse forme, cum ar fi hipotermia sau pneumonia. Chiar şi o banală lovitură poate fi fatală. Iar dacă ai reuşit să te caţeri până pe vârf, ar trebui să te fereşti să sărbătoreşti, din cauza excesului de radiaţii, care s-ar putea să-ţi ardă corneea.

4 Cursele de motociclism

 

Motociclismul este unul dintre cele mai periculoase sporturi din lume. Un exemplu elocvent este cursa TT din Isle of Man, care are o istorie de 100 de ani.  Piloţii din cursă sunt nevoiţi să-şi menţină echilibrul în timp ce trec peste tot felul de obstacole, cum ar fi pietre şi copaci, cu o viteză nebunească. Aşa că poate ar fi mai sănătos să te mulţumeşti doar cu jocurile de acest gen de pe computer.

5 Cursa de tauri

Cursa de tauri (encierro) este un sport care implică alergatul în faţa taurilor care au fost eliberaţi pe străzile oraşului. Cea mai cunoscută „encierro” este cea de la Pamplona, Spania. Scopul este de a ademeni cireada de tauri până la ţarcul special amenajat sau până la arenă. Orice nebun care are măcar 18 ani poate participa. În fiecare an, între 200 şi 300 de oameni sunt accidentaţi, majoritatea cu contuzii din cauza căzăturilor.

6 Zborul cu deltaplanul

Acestă este un sport aerian în care pilotul zboară cu aeronava atarnat în ham. Piloții manevrează aeronava prin schimbarea greutații corporale sau prin sisteme moderne de control a aeronavei. Având în vedere progresele tehnologice, piloții de astăzi pot zbura sus pe distanțe mari și pot efectua acrobații. Astăzi, Federația Aeronautică Internațională organizează campionate mondiale de planorism.

7 Ciclismul montan

Acest sport extrem cuprinde acrobații pe biciclete pe terenuri dure. Bicicletele special concepute cunoscute sub numele de biciclete de munte sau biciclete hibride sunt utilizate în acest sport. În funcție de terenul care urmează să fie parcurs și de modul de acrobație, ciclismul montan este clasificat în patru tipuri și anume: ciclism de teren, ciclism liber, ciclism pe pante și cu acrobatii de stradă. Ciclismul montan a evoluat în anii 1970.

8 Bungee jumping

36161933 – jump off a cliff with a rope.

Sportul de a sări de pe o structură înaltă legat de frânghie elastică lungă este cunoscut sub numele de bungee jumping. Structura înaltă este adesea o clădire înaltă un pod sau o macara. Oscilațiile funiei fac sportivul să se miște în sus și în jos. Primul bungee jumping modern a fost realizat în 1979 în Bristol. Astăzi și-a câștigat o popularitate mixtă în rândul maselor.

10 Skateboard întins pe spate

Dacă modalitatea normală de a merge pe un skateboard te plictiseşte, atunci poţi folosi instrumentul pe post de bob. Urcă-te pe un deal, întinde-te pe un skateboard alungit şi porneşte la vale. Ceea ce-l face dificil este faptul că nu ai frâne, eşti la câţiva milimetri de suprafaţa asfaltului, gândindu-te că foarte probabil vei vedea cum arată măduva din propriile oase, şi cu senzaţia că oricând ar putea trece şi o maşină, lucru ce ar complica un pic lucrurile.

10 Surf pe valuri extrem de mari

Activitatea de a pluti de-a lungul unui val deferlant cu ajutorul unei plăci de surf este cunoscuta sub numele de surfing. Este un sport de apa de suprafață. Variații designului placilor de surf ți stilul de acrobație clasifică surfingul în două clase și anume, cel de lungă durată și cel de scurtă durată. Se crede că surfingul a facut parte din cultura polineziană antică și a fost observat pentru prima dată de către europeni. Unii oameni practică surfingul ca o activitate de recreație în timp ce alții își dedică întreaga viață acestui sport. Astăzi, este un sport extrem popular pe scara largă.

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button