10TVActualitățiExterne

Tornada din Cehia: trei morți, zeci de răniți, localități distruse

Distribuiți acest articol!

Tornada însoțită de grindină de mărimea unei mingi de tenis, care s-a produs în Cehia, a avut efecte devastatoare: trei oameni au murit, alți zeci sunt răniți, iar casele din mai multe orașe din sud-estul țării sunt distruse. Echipe de salvare din Austria şi Slovacia participă la operaţiuni, iar armata cehă a fost trimisă în regiune. “Este iadul pe pământ”, a declarat guvernatorul regiunii, Jan Grolich, după o vizită în zonele afectate.

“Din păcate, nu am putut salva trei pacienţi”, a declarat Hedvika Kropackova, purtătoarea de cuvânt a serviciilor locale de urgenţă. 63 de răniţi au avut nevoie de spitalizare, zece dintre aceştia fiind grav răniţi, de asemenea, a mai precizat că bilanţul victimelor ar putea creşte.

În mai mult zone, operaţiunile de salvare sunt încă în curs de desfăşurare pentru a găsi persoane sub dărâmături. Echipe de salvare din Austria şi Slovacia participă la rândul lor la operaţiuni, iar armata cehă a fost desfăşurată în regiune.

De asemenea, regiunea a suferit întreruperi majore de energie electrică, 78.000 de case, companii fiind fără curent vineri dimineaţă. Traficul a trebuit întrerupt pe o autostradă importantă care leagă Praga de Bratislava.

“Este iadul pe pământ”, a declarat guvernatorul regiunii, Jan Grolich, după o vizită în zonele afectate.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button