MAGAZIN

A transformat materialele reciclate într-o colecție de haine

Distribuiți acest articol!

Licența Nataliei Levițkaia reprezintă o colecție de articole vestimentare inspirate din stilul Derby- de călărie. Partea inedintă a colecției este faptul că articolele au fost confecționate din haine reciclate.

Natalia este o moldoveancă ce a absolvit vara aceasta facultatea de Arte Vizuale și Design, specialitatea Design Vestimentar, la Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași.

“Admir foarte mult acest stil, plin de rafinament. Consider că, deși de-a lungul istoriei a evoluat destul de mult, acesta nu și-a pierdut farmecul”, a spus Natalia pentru UNIMEDIA.

Colecția Nataliei, “The World of Riding” (“Lumea Echitației”) reintroduce elementele stilului Derby în vestimentația contemporană. Hainele sunt o combinație dintre vestimentația pentru călărie și elementele ce amintesc de harnașamentul calului.

„Din punct de vedere al formei, siluetele vestimentare propuse de mine sunt structurate prin stratificarea pieselor, lungi sau scurte, care reușesc sa creeze în plan vizual un aspect ordonat și echilibrat”, explică designerul.

Ținuta este completată de cizmele până la genunchi, machiajul minim și fin, părul strâns, aspectul final al purtătorului fiind unul rafinat și echilibrat, dar tineresc și cu un aer proaspăt.

Din punct de vedere compozițional, Natalia spune că a ales să creeze ansambluri ușor de purtat, compuse din 2-3 piese, inspirate de stilul casual, caracterizat de articole vestimentare practice și lejere.

“Deși croiala lor este una simplă, cu aspect geometric, fără ajustare pe corp, ținutele nu pierd din feminitate”, a mai spus Natalia.

Citește continuarea pe unimedia.info.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button