ActualitățiExterne

Transnistrenii cu cetățenie rusă sunt somați să vină obligatoriu la vot, pentru a-l alege pe Putin președinte

Distribuiți acest articol!

Liderul administrației separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, le-a cerut transnistrenilor care dețin cetățenia rusă să se prezinte în mod obligatoriu la urnele de vot pe data de 18 martie, când se vor desfășura alegeri pentru funcția de președinte al Rusiei.

Într-o adresare publică, difuzată de agenția oficială de la Tiraspol „Novosti PMR”,Krasnoselski spune că participarea la vot a locuitorilor regiunii transnistrene cu cetățenie rusă „nu este doar un privilegiu și un drept universal, ci și o datorie civică”.

Viitorul Rusiei depinde de voturile noastre, afirmă Krasnoselski.

Anterior, autoritățile de la Tiraspol au declarat că în regiunea separatistă transnistreană vor fi deschise 24 de secții de votare pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă, cu două secții mai multe față de alegerile pentru Duma de Stat din 2016. O dispoziție semnată de Krasnoselski menționa că autoritățile separatiste urmează să acorde toată susținerea Ambasadei Rusiei din Republica Moldova în organizarea scrutinului pe teritoriul transnistrean.

În total pentru scrutinul din 18 martie în stânga Nistrului vor fi distribuite 192 de mii de buletine de vot.

Amintim că în 2012, Ministerul de Externe de la Chișinău şi-a exprimat regretul în legătură cu decizia Rusiei de a deschide în Transnistria secţii de votare pentru alegerile preşedintelui Rusiei. Republica Moldova a calificat atunci acţiunile Moscovei drept “neprietenoase, care provoacă îngrijorare şi nu corespund bunelor relaţii între RM şi FR”.

La alegerile în Duma de Stat a Rusia din 2016, în Transnistria au participat 55,8 mii de locuitori ai regiunii care deţin cetăţenie rusă. 83,2% dintre aceştia au votat pentru partidul de la guvernare “Edinaia Rossia”.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button