MAGAZIN

Trei bărbaţi sunt cercetaţi penal. Vindeau ilegal instrumente electrice

Distribuiți acest articol!

În urma unor informaţii obţinute şi acţiuni speciale de investigaţii desfăşurate de către ofiţerii de investigarea fraudelor economice ai sectorului Buiucani, din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău, au demascat activitatea frauduloasă a trei bărbaţi, fiind implicaţi în scheme ilegale de introducere pe teritoriul republicii a mărfurilor de larg consum, în scopul obţinerii unor profituri băneşti impunătoare.

Astfel, poliţiştii au constatat că indivizii cu vârstele cuprinse între 42 ani şi 54 ani au amenajat mai multe depozite clandestine şi secţii comerciale pe diferite adrese din Chişinău, unde erau depozitate şi comercializate ilegal diverse instrumente electrice în lipsa actelor ce permit acest gen de activitate.

Respectiv în cadrul percheziţiilor autorizate şi desfăşurate concomitent la 10 puncte clandestine, poliţiştii au depistat mărfuri în valoare de circa 1000 000 lei, cum ar fi burghiuri electrice, aparate de sudat, rotopercutoare, cazane de diferite modele etc. Astfel s-au sigilat toate încăperile verificate, până la adoptarea deciziei instanţei de judecată, iar pe marginea acestui fapt a fost iniţiată o cauză penală pentru practicarea ilegală a activităţii de întreprinzător, care prevede o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 47 000 lei  la 67 000 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore.

Actualmente cazul este cercetat sub aspectul identificării complicilor, precum şi a căilor de transportare ilegală a mărfurilor pe teritoriul ţării.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button