MAGAZIN

Trei instituții de învățământ vor fi renovate din fonduri japoneze

Distribuiți acest articol!

Trei instituții de învățământ din Republica Moldova vor fi reabilitate din fonduri oferite de Guvernul Japoniei prin intermediul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”. Ceremonia de semnare a contractelor de grant, în valoare de peste 174 de mii de dolari, a avut loc marți, 6 martie, transmite IPN.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării menționează că în jur de o sută de mii de dolari vor fi direcționați către schimbarea ferestrelor, ușilor și acoperișului Grădiniței Nr. 135 pentru copiii cu deficiențe de văz din Chișinău. Mai bine de 34 de mii de dolari vor fi direcționați către grădinița din satul Căpriana, raionul Strășeni. Instituția urmează să fie dotată cu echipamente moderne pentru bucătărie și spălătorie. Peste 39 de mii de dolari vor fi oferiți Liceului Teoretic ,,Constantin Stere” din Soroca pentru renovarea blocurilor sanitare și a lavoarelor din cantină.

Programul „Kusanone” al Guvernului Japoniei a început să fie implementat în Republica Moldova din 2008. În această perioadă au fost alocate aproape 350 de mii de dolari pentru reabilitarea infrastructurii a mai multor obiective cu menire socială.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button