MAGAZIN

Trupele ruse desfăşoară APLICAŢII în stânga Nistrului!

Distribuiți acest articol!

Grupul Operațional de Trupe Ruse (GOTR), dislocat în Transnistria, a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute în regiunea separatistă un nou exercițiu militar sub pretextul combaterii unor pretinse amenințări teroriste.

Conform scenariului, un grup convențional de extremiști ar fi încercat să mineze mai multe obiective de infrastructură militară și să ia ostateci din rândul militarilor și civililor aflați pe teritoriul unei unități a trupelor ruse, relatează agenția oficială de la Tiraspol „Novosti PMR”, citat de Radio Chişinău.

Autoritățile ruse declară că astfel de exerciții poartă un caracter planificat și au ca scop „excluderea completă a posibilității oricăror atacuri teroriste împotriva militarilor ruși din Transnistria și a obiectivelor pe care le păzesc”.

Reamintim că acum de o săptămână Guvernul Republicii Moldova a declarat persona non grata cinci diplomați, angajați ai Ambasadei Federației Ruse. Printre aceștia se află și Igor Dovbnea, atașatul militar al Ambasadei, precum și consilierul său, Aleksandr Grudin.

 


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button