Actualități

Ucigașul tânărului din Elizaveta, ar putea scăpa basma curată

Distribuiți acest articol!

Ucigașul tânărului din Elizaveta, municipiul Bălți, împușcat mortal în noaptea de Sf.Vasile, ar putea scăpa „basma curată”. Din cauza unei greșeli de procedură, judecătorii de la Curtea de Apel Bălți au trimis, astăzi, dosarul la rejudecare în prima instanță.

Astfel, în loc să stea 17 ani în închisoare, Vitalie Tataru ar putea ieși la libertate. Nemulțumiți de decizia instanței, rudele răposatului au organizat un protest al tăcerii.

De aproape doi ani, părinții lui Simion Botnari caută dreptate pentru fiul lor. Tatăl a rămas mut după decizia magistraților, iar mama plânge cu disperare, cerând judecătorilor să nu se lase mituiți și să-i înțeleagă durerea.

„Nu am cuvinte. Cum se face că fiul meu e mort, dar el umblă pe pământ. Ei râd de noi. Îmi doresc ca judecătorii să atragă atenție tuturor, să nu primească mită pentru niște cuvinte false, să se uite la sufletele oamenilor. Credem că va fi dreptate și nu se vor mai uita la banii din buzunarul lor, dar la dreptate. Copilul meu nu este vinovat cu nimic, dar l-au împușcat intenționat”, a spus Gabina Botnari, mama victimei.

Rudele decedatului cred că de vină este injustiția. Ei sunt convinși că Vitalie Tataru va părăsi Republica Moldova imediat ce va ieși la libertate.

„El va ieși din țară și gata, caută-l ca pe o păsărică. El va pleca în Izrael sau în altă țară și nu-l mai găsești. Ei intenționat au procedat așa, au tras de timp, ba că e Covid sau alt ceva, totul pentru a-l elibera. Banii sunt la putere.”

„El a omorât un om, a luat viața unui om și a distrus o familie întreagă. Dacă îl eliberează, va pleca peste hotare. Noi vom merge mai departe, cum să ne oprim aici? Ei umblă cu sacul de bani, au vândut tot ce au avut, iar acum ne arată nouă fundul.”

„Autoritățile ascund, trag de timp. Pur și simplu ei nu au soveste”, au declarat oamenii. 

Avocatul familiei Botnari susține că dosarul penal trebuie să ajungă în prima instanță până pe data de 21 iulie, în caz contrar, inculpatul va fi eliberat, pentru că a fost depășit termenul de 12 luni de detenție.

„În cadrul cercetării s-a stabilit o încălcare gravă admisă de instanța de fond. Aici mă refer la schimbarea judecătorilor în timpul examinării. La acele ședințe nu am fost prezenți. Astăzi Curtea de Apel a decis, pentru a-i înlătura încălcarea gravă a drepturilor inculpatului Vitalie Tataru, să întoarcă procedura penală în instanța de fond pentru rejudecarea cazului. Am venit cu solicitarea de a fi majorată pedeapsa, să-i fie aplicată o sancțiune cu pedeapsă pe viață de închisoare. Aparatorii  din partea inculpatului au venit cu recalificarea acțiunilor, adică omor din imprudență”, a spus avocatul Ion Cerga.

Avocatul inculpatului a refuzat să discute cu presa.

Amintim că, la data de 13 ianuarie 2019, în ajun de Sfântul Vasile, un tânăr de 23 de ani, din satul Elizaveta, mun. Bălți, a fost împușcat mortal într-o încăierare, de către un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button