Actualități

Ucraina își mărește numărul Forţelor Armate cu 11.000 militari

Distribuiți acest articol!

Parlamentul ucrainean a aprobat Legea nr. 5558 privind modificarea Articolului 1 din Legea Ucrainei cu privire la numărul Forţelor Armate ale Ucrainei, pentru a creşte numărul membrilor Forţelor Armate şi a face astfel posibilă adoptarea Legii privind fundamentele rezistenţei naţionale, în prima lectură, transmite Ukrinform.

Decizia a fost susţinută de către 320 de membri ai Parlamentului şi are drept scop creşterea numărului membrilor Forţelor Armate pentru a crea condiţiile funcţionării unui tip separat de forţe – Forţele de Apărare Teritorială  – precum şi pentru a dezvolta Forţele pentru Operaţii Speciale din Armata Ucrainei.

La nivel legislativ, legea propune creşterea numărului Forţelor Armate cu 11.000 de membri pentru a asigura funcţionarea Forţelor de Apărare Teritorială şi dezvoltarea unui sistem de rezistenţă.

Forţele de Apărare Teritorială sunt compuse, în prezent, din 580 de militari, însă numărul acestora va ajunge la 10.000. Legea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2022.

Parlamentul Ucrainei a adoptat Legea nr. 5557 privind fundamentele rezistenţei naţionale în prima lectură, marţi, pe 29 iunie.


Distribuiți acest articol!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button